Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΕΕΜΜ: Εναντιωνόμαστε ενωμένοι στις δυνάμεις που αθετούν το σύνταγμα και προκαλούν τη διένεξη


Αχαλίνωτη εκστρατεία κατά του Ελληνισμού  έχει αναλάβει  η  «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Κρεσνίκ Σπαχίου, τρομοκρατώντας  και εκβιάζοντας κάθε μέρα και περισσότερο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό προσβάλλοντας  απερίφραστα και  ακαταλόγιστα την νοημοσύνη του, καλλιεργώντας σε κάθε κύτταρο της αλβανικής κοινωνίας το μίσος κατά του Ελληνισμού, προορίζοντας  κατά βάθος  την απομόνωσή του από το κοινό κράτος και ίσως την εκδίωξή του από τα πατρώα του εδάφη.   
Δεν θα ήταν καθόλου ενοχλητική για μας, αλλά και τη δημοκρατία της χώρας, η παρουσία στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας αυτής της εκκωφαντικής φωνής, γιατί έτσι θα δικαιολογούνταν η ποικιλομορφία της κοινωνίας.
Για το Κόμμα των Ελλήνων όμως, η δραστηριότητα αυτής της νεόφερτης πολιτικής δύναμης γίνεται  άκρως ανησυχητική ωσότου η δραστηριότητά της συγχρονίζεται με όλο το  φάσμα της πολιτικής χορωδίας που παίζεται σήμερα στην Αλβανία και καταφέρεται άγρια κατά του ντόπιου Ελληνισμού. Και ακόμη πιο επικίνδυνη γίνεται για μας όταν αυτό το αποκύημα κολακεύεται από   διπλωματία ισχυρών κρατών,  ή στηρίζεται από τμήματα της κρατικής μηχανής.
Αν ανατρέξουμε στο κοντινό παρελθόν, η «Ερυθρόμαυρη» και το Κόμμα των Τσάμηδων  ήταν εκείνες οι δυνάμεις που υποχρέωσαν το αλβανικό κοινοβούλιο να τροποποιήσει το νόμο «Περί Απογραφής Πληθυσμού και Ακινήτων» εις βάρος του αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας των μειονοτήτων, αυτοί που επηρέασαν το Συνταγματικό Δικαστήριο να «καθαιρέσει» το λήμμα «εθνικότητα» από τα ληξιαρχικά έγγραφα, που κατασπάραξαν την απογραφή του πληθυσμού, που θεωρούν προδοσία την παροχή  υπουργικών θώκων σε άτομα ελληνικής καταγωγής, που δε θέλουν να δουν σε κρατικές υπηρεσίες κανέναν έλληνα αυτής της χώρας, που στιγματίζουν ως προδότες όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
 Η πρόσφατη επίθεσή τους στους Αγίους Σαράντα κατά ανώτατων στελεχών του κρατικού μηχανισμού λόγο της ελληνικής τους καταγωγής αλλά και η καθημερινή μυστική παρακολούθηση της νεολαίας μας στους Αγίους Σαράντα, στο Δέλβινο, στη Χιμάρα, στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά κι αλλού, αποδεικνύουν την εσκεμμένη ολιγωρία του κράτους να σταματήσει την ανεξέλεγκτη και αντισυνταγματική δραστηριότητα τέτοιων πολιτικών δυνάμεων που  αθετούν το σύνταγμα και προκαλούν τη διένεξη.

Ο καθημερινός εκβιασμός και οι απειλές που εξαπολύονται επί 24-ωρης βάσης κατά του Ελληνισμού και κυρίως η παράκαμψη της νομιμότητας από κρατικά τμήματα προκαλώντας τρόμο και φόβο στους απλούς πολίτες, θα πρέπει να αφυπνίσει όλους εμάς  και να μας κάνει πιο ώριμους και συνετούς  στον δίκαιο αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων μας και ως απλοί αλβανοί πολίτες και ως πολίτες ελληνικής καταγωγής με μειονοτικό στάτους. Η δική μας φωνή, η δική μας  έγνοια πρέπει να στραφεί αποκλειστικά στην επίλυση σοβαρών θεμάτων όπως η προάσπιση των περιουσιών μας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα δικαιώματα στην ελληνική παιδεία, στην ασφάλεια, στην κατανομή εξουσίας και εθνικού πλούτου. Εξακολουθούμε να παραμένουμε στο περιθώριο των καταστάσεων επειδή συνηθίσαμε να χρεώνουμε τη δική μας ισχύ σε άλλους, επειδή προχωράμε με τα αποτυχημένα παλαιά μοντέλα, επειδή μερικοί από το σύνολό μας αλλοτριώνονται στην εμμονή για εφήμερα οφέλη ή καθ υποτάσσονται στα πλεονεκτήματα της εξουσίας, επειδή η κάποιοι εγκάθετοι ηγέτες ή πολιτικοί, επιδίδονται σε άκαρπη γλωσσαλγία χωρίς να δουν από κοντά τα πολλά προβλήματα που καταπονούν τους έλληνες.
Οι άνθρωποί μας βάλλονται από παντού. Το έθνος μας απειλείται από πολλούς ορατούς και αόρατους κινδύνους. Όσο ποτέ άλλη φορά, είναι ανάγκη  να βρούμε από κοινού το σωστό δρόμο που θα μας οδηγήσει στην πραγματική διασφάλιση της επιβίωσής μας στα πατρώα εδάφη και την προκοπή σε μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική.
Το Κόμμα των Ελλήνων τίθεται  ειλικρινά στην υπηρεσία της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων, πιστεύει ότι μόνον με τη Συμμαχία Ελλήνων  μπορούμε να αποτρέψουμε  κάθε κίνδυνο και απειλή. 
Αγ. Σαράντα 11.02.2013                                                    
Από το γραφείο τύπου ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου