Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συναντήσεις του Προέδρου του Κόμματος ΕΕΜΜ Χρήστου Κίτσιου με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Τομέα Βορειοηπειρωτών

Κλείνοντας τις επαφές του με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» Χρήστος Κίτσιος, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου είχε μακρά συνεδρίαση με τον Τομέα Βορειοηπειρωτών, παρουσία του Γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Χρήστου Γιάνναρη.

Κατά τη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τόσο στα πάτρια εδάφη όσο και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΕΜΜ ενημέρωσε πλήρως τα στελέχη του Τομέα Βορειοηπειρωτών της ΝΔ, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου τομεάρχη Γιώργο Κώττη, για τις συναντήσεις που είχε με τους Υπουργούς.

Σε ερωτήσεις μελών του Τομέα για τις πιθανές συνεργασίες που θα κάνει το Κόμμα των Ελλήνων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, ο κ. Κίτσιος απάντησε ότι την απόφαση θα την πάρουν συλλογικά τα θεσμικά όργανα του κόμματος σε συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν, εφαρμόζοντας στην πράξη τις δημοκρατικές αρχές από τις οποίες διέπεται.

Στη συνέχεια της σύσκεψης παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ρώτησε πρώτα απ’ όλα για τις εξελίξεις στο θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, όσο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Αντώνη Μπέζα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.


Ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Β. Ηπείρου λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να δώσουν ενωμένοι τη μάχη για μία δυνατή εκπροσώπηση στα Τίρανα.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΕΜΜ να παραβρεθεί σύντομα σε μία πιο διευρυμένη σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Κίτσιος σημείωσε ότι εντός του μήνα θα παραβρεθεί και πάλι στην Αθήνα για νεότερες επαφές.


www.mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου