Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ»


DSC02548
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. 
Την παράσταση για ακόμα μια φορά έκλεψαν με την παρουσία τους, τα παιδικά τμήματα των χορευτικών του συνδέσμου γεμίζοντας ενθουσιασμό αλλά και αισιοδοξία για την συνέχιση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Βορείου Ηπείρου. 
Μετά το πλούσιο πρόγραμμα που παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός του πρόεδρου κ. Οδυσσέα Μπόρου ο οποίος επικεντρώθηκε στην άδικη διακοπή των συνταξίμων βοηθημάτων του ΟΓΑ που δίδονταν μέχρι πρότινος στους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες υπερήλικες. Αναφέροντας επιγραμματικά τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή της Ελληνικής Κυβέρνησης σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, κάλεσε τους παρευρισκόμενους Βορειοηπειρώτες να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση βιώσιμης λύσης, όπως ο ίδιος τόνισε, από την πλευρά της κυβέρνησης, να είναι όλοι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Επίσης αναφέρθηκε στον ανθελληνισμό που οργιάζει το τελευταίο διάστημα στην Αλβανία και την πιθανότητα διώξεων εις βάρος των Ελληνισμού, καθώς και στην συντονισμένη προσπάθεια που επιχειρείται από σκοτεινούς κύκλους του αλβανικού κράτους με σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
pitavideo2Ακολούθησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη τονίζοντας την νοερή εκ του αποτελέσματος συμπαράσταση του ιδίου προς τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Λάρισα. 
Εκ μέρους του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής του νομού Λάρισας ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Εκ μέρους του Κόμματος των Ελλήνων Βορείου Ηπείρου «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Χρήστος Αργύρης. Ο κύκλος των χαιρετισμών έκλεισε με την ομιλία του γνωστού στους Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Λάρισα για την ευαισθησίας που τον διακρίνει για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό Πολιτευτή με την Χρυσή Αυγή, κ Δημήτριο Κολτσίδα. Επίσης στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής του νομού Λάρισας με την Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Κέλλας. Μετά το πέρας των χαιρετισμών από τους επισήμους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. 
pitavideo1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου