Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Θα πρέπει να αναγνωρίζεται η ιστορική αναγκαιότητα για τον εθνικό φορέα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου


 Όλοι θέλουμε πια ενότητα, θέλουμε να δυναμώσει το Εθνικό Βορειοηπειρωτικό Κέντρο με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων, παραμερίζοντας μειονεκτήματα του παρελθόντος, όμως για να φτιάξομε καλύτερα το σήμερα πρέπει να γνωρίζομε το χθες.

Ποιος έφερε  τη διάσπαση;
Ποιος έφερε στο προσκήνιο το  ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ, το Κόμμα των Ελλήνων, όπως ονομάζεται;

Το Κόμμα των Ελλήνων, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, ήρθε ως μια ιστορική αναγκαιότητα. Ειδικά ήρθε να συμπληρώσει ένα κενό που δημιούργησαν τελευταία οι δύο κυριότεροι τότε ηγέτες της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ, το 2009, που ένας πάει με το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα με προεκλογική συμμαχία, μάλιστα, παρασέρνοντας και την Ομόνοια - και ο άλλος , εντάχτηκε στο Δ.Κ. δημιουργώντας έτσι χάος και διάσπαση.
Το μεγάλο αυτό κενό, με μεγάλες δυσκολίες , ήρθε το νέο Κόμμα, των Ελλήνων, να καλύψει αυτό το χάος. Και λέμε με μεγάλες δυσκολίες, γιατί όλοι οι μηχανισμοί ήταν πιασμένοι και στημένες οι παγίδες για να μη φυτρώσει νέο ελληνικό κόμμα.

  Άνθρωποι που έχασαν συμφέροντα, τώρα που βλέπουν να αγκαλιάζεται από τον κόσμο το κόμμα των Ελλήνων, κόπτονται με χίλιες κατηγορίες ενάντια του.
Και λένε πως είναι δημιούργημα του Δ.Κ. Η αλήθεια όμως είναι η ακριβώς αντίθετη γιατί το Δ.Κ. προσπαθούσε, εισχωρώντας μέσα σ’ αυτό, πολλές φορές, για να σβήσει το ελληνικό κόμμα.

 Το άλλο που λένε πως δεν πήρε καμία επαρχία στις Δημοτικές εκλογές, πρέπει να γνωρίζουν πως πήρε χιλιάδες ψήφους μ’ όλο που μόλις είχε ιδρυθεί και το άλλο το σοβαρότερο είναι πως δεν είχε έναν αντίπαλο, αλλά ολάκερο ασκέρι, τον συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας με το ΚΕΑΔ κλπ.

Διαμαρτυρόμενοι για όλα αυτά και  πολλά άλλα, πολλοί αγωνιστές ξεκόπηκαν, έφυγαν από την Ομόνοια. Κι’ αυτό, γιατί έφυγε η Ομόνοια από την εθνική της βάση φτάνοντας ν’ αλλάξει και τ’ όνομά της σε ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ. Κόλλησε έτσι σ’ ένα κόμμα αντί να είναι το κέντρο όλων των Ελλήνων.
  Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα
Μολαταύτα, θέλουμε να παραμερίσουμε όλα τα λάθη του χθες μπροστά στον στόχο για ενδυνάμωση του εθνικού Βορειοηπειρωτικού κέντρου.



Η Ομόνοια, «άτυπη Βουλή» των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, σ’ αυτές τις εκλογές, βγαίνει κερδισμένος μόνον εάν δυναμώσει το Εθνικό Βορειοηπειρωτικό του Κέντρο, το οποίο θ’ αποτελέσει την κεντρομόλο εθνική πολιτική δύναμη συσπειρώνοντας γύρω του όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις.

 Εθνικό Βορειοηπειρωτικό Κέντρο μπορεί κάλλιστα ν’ αποτελέσει η οργάνωση Ομόνοιας, αλλά συγχρονίζοντάς τη σε μια Ομόνοια πάνω από τα κόμματα, στα πρότυπα της ίδρυσής της, αναβαθμισμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, μια Ομόνοια ανεξάρτητη, αφέντρα να κυβερνήσει το χώρο μας, βαστώντας ίσες αποστάσεις απ’ όλα τα κόμματα, φορείς και πρόσωπα. 

Έτσι, επάξια μπορεί ν’ αποτελέσει την πολύ συζητούμενη ΑΤΥΠΗ ΒΟΥΛΗ, η οποία θα αξιοποιήσει την εθνική προσφορά κάθε Έλληνα Βορειοηπειρώτη ανεξαρτήτως ιδεολογικού πιστεύω και οργανωτικής κομματικής ένταξης.

 Θ’ αποτελέσει, έτσι, τη στέγη όλων των δυνάμεων, η οποία  θα συντονίσει και το ρόλο του εκάστοτε παράγοντα ανάλογα με την εθνική του προσφορά.

Στόχος αυτής της «Βουλής» δεν είναι να διώξει τους Έλληνες στ’ αλβανικά κόμματα, αλλά, ούτε αυτούς που βρίσκονται σ’ αυτά να τους αποξενώσει και αγνοήσει.

 Το κειμενάκι αυτό είναι  περίληψη ιδεών πολλών επιφανών  Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

                                              του εκδότη Θ. Βεζιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου