Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το ΚΕΑΔ - Ομόνοια ζητάει τα ρέστα από την ΕΕΜΜ επειδή δεν υπέκυψε στο νταβατζιλίκι που της πρότεινε


Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Ανακοίνωση Τύπου
Απέβη άκαρπη η προσπάθεια που ανέλαβε η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ως έχουσα την ευθύνη για το θετικότερο δυνατό πολιτικό κλίμα στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε σχέση με την επανένωση της ομάδας του σχηματισμού «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» - ΕΕΜΜ. Από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξαντλητικά έγιναν όλα τα δυνατά βήματα και η υπόθεση απασχόλησε επανειλημμένως τα υπεύθυνα όργανα της.

Η διαδικασία περιέλαβε όπως πλέον είναι γνωστό όλα τα μέσα του δημόσιου διαλόγου: επίσημες επαφές του Προέδρου της Οργάνωσης, επιστολές με συγκεκριμένες προτάσεις γεφύρωσης καθώς επίσης και δημόσιες εκκλήσεις προκειμένου να βοηθηθεί η ανάληψη από πλευράς του ΕΕΜΜ των κινήσεων που θα οδηγούσαν στην ενότητα.
Οι πολιτικές συγκυρίες επιβάλουν ενότητα και όχι οποιαδήποτε τεχνική και τεχνητή εικόνα αριθμητικών παραφυάδων συμμαχιών!
Προφανώς είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα ποιον βαραίνουν οι ευθύνες για το ναυάγιο της προσπάθειας. Το βέβαιο είναι ότι η έλλειψη βούλησης από πλευράς του ΕΕΜΜ, για να αντιμετωπίσουμε την εκλογική πρόκληση με ενωμένες τις δυνάμεις, κινείται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καταστάσεις επιβάλουν. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός απαιτεί ενότητα και η λογική θέλει περισσότερους στο κοινό μετερίζι του αγώνα για δικαιώματα στην ΕΜΜ.

Ακόμη υπάρχει ελάχιστος πολιτικός χρόνος να ακυρωθούν οι κινήσεις και να επιτευχθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο με το ΚΕΑΔ. Όποιος συμβάλει για την ενότητα αμείβεται απ’ την ιστορία και το αντίθετο για όσους προκαλούν εντάσεις και διαιρέσεις, άλλο τόσο σε ώρες που αγώνας κρίνεται.     
Εάν αυτό δεν συμβεί εναπόκειται στο εκλογικό σώμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με την ψήφο του να διασφαλίσει την πολιτική ισχύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ επικροτώντας τις θέσεις και τους αγώνες τους. Θα λειτουργήσει τούτο και ως την καταλληλότερη υπόδειξη για το που πρέπει να κινηθούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά την ενότητα και τον κοινό αγώνα στο μέλλον.

Αγ. Σαράντα, 22 Απριλίου 2013

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας


Το σχόλιο μας: Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση "ενότητας" της Ομόνοιας ήταν η ΕΕΜΜ να διαλυθεί και να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΚΕΑΔ, με τους υποψήφιους του κόμματος των Ελλήνων να καταλάβουν τη δεύτερη θέση στις λίστες του κόμματος του κ. Ντούλε.
Αντίθετα η ΕΕΜΜ πρότεινε έναν συνασπισμό στον οποίο θα συμμετείχαν μόνο τα δύο μειονοτικά κόμματα με το δικό του ψηφοδέλτιο το καθένα κάτι που δεν δέχτηκε το ΚΕΑΔ.
Ακόμα και αυτό που ήθελε το ΚΕΑΔ όμως να γινόταν και πάλι το ψηφοδέλτιο του δεν θα ήταν ανεξάρτητο αλλά θα εντασσόταν σε έναν ευρύτερο αλβανικό συνασπισμό. 
Δηλαδή από την ΕΕΜΜ θα ήταν και κερατάδες και δαρμένοι. Τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έμειναν μόνο δαρμένοι.

Αντιγράφουμε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο του "ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ" από το μπλογκ "Βορειοηπειρώτης":

"Θα ήταν πιο ειλικρινής η Ομόνοια αν έλεγε: Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε και παραδώσαμε τα κλειδιά στην «τρόικα». Αυτή μας έδωσε το κείμενο και μας είπε να σας πούμε ότι έχετε δύο επιλογές ή θα μας κάτσετε ή θα σας πούμε φούστιδες… 
Έλεος ρε Μπολάνο, σταμάτα να εξευτελίζεσαι άλλο, αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, παραιτήσου…"


Και επανερχόμαστε: Ο λόγος του Μπολάνου είναι συμβόλαιο και το τηρεί πιστά: "Την Ομόνοια από το ΚΕΑΔ την παρέλαβα και στο ΚΕΑΔ θα την αφήσω". ΤΕΛΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου