Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι Τσάμηδες διαδηλώνουν για την Τσαμουριά και οι Βορειοηπειρώτες για τις συντάξεις


«Η Τσαμουριά για όλους τους Αλβανούς»

Απρίλιος 12, 2013.

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων-PDIU και οργανώσεις του κόμματος, προέβησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώπιον του αλβανικού Κοινοβουλίου, ζητώντας να σταματήσουν οι κωλυσιεργίες για την έγκριση του ψηφίσματος της κοινότητας τσάμ (ηδων)- çame.

Με σύνθημα « Η Τσαμουριά είναι δική μας» [δηλαδή η ελληνική επαρχία της Θεσπρωτίας] και «Αγάπη για την Τσαμουριά», ο επικεφαλής του κόμματος των αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι, δήλωσε ότι το αλβανικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να απελευθερωθεί από την ελληνική επιρροή και να ψηφίσει το ψήφισμα των Τσαμ, προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των Αλβανών.

«Ξαναερχόμαστε εννέα χρόνια μετά σε αυτό το Κοινοβούλιο, το οποίο έχει διαφορετική σύνθεση, και ζητάμε να απελευθερωθεί από την πίεση της Ελλάδας.  Το αλβανικό κοινοβούλιο βρίσκεται  υπό την πίεση της Ελλάδας και σήμερα έχουμε φθάσει να παραδίδονται οι Αλβανοί στις πιέσεις αυτές.
»Ξέρετε ότι  οι Έλληνες φημίζονται για το Δούρειο Ίππο της Τροίας,  και σας καλώ να αφαιρέσουμε το Δούρειο Ίππο από το αλβανικό Κοινοβούλιο και τα μεγάλα κόμματα να υιοθετήσουν το ψήφισμά μας.
Μας είπαν ότι ψηφίστηκε το ψήφισμα των Τσάμ πριν από οκτώ χρόνια, αλλά αν είχε εγκριθεί θα είχε καταγραφεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και θα είχε νομική ισχύ», ισχυρίστηκε ο Ίντριζι.

Με τους Αλβανο-τσάμηδες βρίσκονταν στην εκδήλωση και ο Adem Demaci, μαζί με την βουλευτή του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Φλόρα Μπροβίνα, που δήλωσε ότι οι Τσάμ δεν πρέπει να παραιτηθούν  από τα δικαιώματά τους και το θέμα πρέπει να προωθηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

από το www.echedoros-a.gr


Νέο συλλαλητήριο για την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους βορειοηπειρώτες!

Η «Πανβορειοηπειρωτική Επιτροπή», συνεχίζοντας την προσπάθεια για την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους υπερήλικες ομογενείς, καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εν’ Ελλάδι βορειοηπειρώτες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει την :

Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ, Πλ. Κοτζιά (Ομόνοια).

Θα ακολουθήσει πορεία προς την βουλή των Ελλήνων και κατάθεση του ψηφίσματος.

Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη!

Πληροφορίες: 694 4927385

Ο συντονιστής
της Πανβορειοηπειρωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Τζομάκας


από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου