Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ερώτηση Βουλευτή Χ.Α. Χρήστου Παππά για την διδασκαλία αλβανικών από τον Δήμο Καβάλας


Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία ενάντια στο αλβανικό σχολείο στην Καβάλα - ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Διδασκαλία αλβανικών από τον Δήμο Καβάλας»

Ο αλβανικός επεκτατισμός είναι γνωστός, όπως γνωστές είναι και οι κατά καιρούς προκλήσεις των αλβανών, είτε θέτοντας θέμα «Μεγάλης Αλβανίας», είτε θέτοντας θέματα με τις περιουσίες των τσάμηδων, είτε προκαλώντας τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Από ότι φαίνεται όμως υπάρχουν κάποιοι ανθελληνικοί κύκλοι  εντός της πατρίδας μας πρόθυμοι να συνδράμουν σε σχέδια αλβανικού επεκτατισμού. Στην Καβάλα, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, προχώρησε σε συμφωνία με τον αλβανό πρόξενο Θεσσαλονίκης Ριζά Πόντα, προκειμένου ο Δήμος Καβάλας να διαθέσει μία σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο προκειμένου τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα, να έχουν την ευκαιρία να μάθουν την γλώσσα των πατέρων και των παππούδων τους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών και θα βασίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία! Στην διδασκαλία των μαθημάτων, αρωγός είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως και η διεύθυνση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Με ποιο σκεπτικό πάρθηκε αυτή η απόφαση, η οποία στην ουσία οδηγεί σε αλβανοποίηση και διάλυση του ιστού της πατρίδας μας; Για ποιόν λόγο δεν παίρνονται πρωτοβουλίες για τα ίδια τα Ελληνόπουλα που ούτε σωστά Ελληνικά μαθαίνουν, ούτε Ιστορία;
2) Για ποιο λόγο θα πρέπει να διατεθεί αίθουσα σχολείου και δεν επιλέγεται άλλος χώρος;
3) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ποιος θα το ελέγχει; Θα βασίζεται όντως σε διδακτικό πρόγραμμα των αλβανών; Θα περιλαμβάνονται μήπως στα μαθήματα και κηρύγματα αλυτρωτισμού από τους αλβανούς  και χάρτες με την «Μεγάλη Αλβανία»;
4) Θα γίνεται διδασκαλία από Έλληνες εκπαιδευτικούς ή από αλβανούς; Οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, είναι σε γνώση του εγχειρήματος αυτού;
5) Ποιος θα καλύπτει την δαπάνη των μαθημάτων αυτών;
6) Έχουν προβεί οι αλβανοί σε αντίστοιχη πρωτοβουλία για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου;

Αθήνα, 02/04/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής ενάντια στο αλβανικό σχολείο στην Καβάλα - ΒΙΝΤΕΟ




Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία ενάντια στο υπό λειτουργία αλβανικό σχολείο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου το πρωί, στην πόλη της Καβάλας, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος. Κατά την διάρκεια της πορείας στους δρόμους της πόλης, μοιράστηκαν πολλά φυλλάδια προς ενημέρωση των πολιτών, καθώς και πολλά φύλλα της εφημερίδας μας.


Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Κινήματος συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας και περί τις 10:30 όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της δράσης. Με υποδειγματική παράταξη και αγωνιστικό παλμό με συνθήματα, οι Χρυσαυγίτες κατευθύνθηκαν προς το αλβανικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του δημαρχείου της πόλης. Εκεί, η παράταξη τοποθετήθηκε απέναντι από το σχολείο, το οποίο ο πράσινος δήμαρχος παραχώρησε για τα αλβανικά μαθήματα, υπό τα έκπληκτα μάτια παιδιών, δασκάλων και γονέων. Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα, μέχρι που το σχολείο έκλεισε, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά των δασκάλων ή των γονέων.
Στην συνέχεια, η αγωνιστική φάλαγγα κατευθύνθηκε προς την μπροστινή όψη του δημαρχείου, με την συνέχιση της διαμαρτυρίας να στρέφεται ενάντια στον κύριο υπεύθυνο για την ύπαρξη αυτού του αλβανικού σχολείου, δηλαδή τον δήμαρχο της πόλης Κωστή Σιμιτσή. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την παραλιακή οδό και την λαϊκή αγορά.


Καθ' όλη την διάρκεια της πορείας, καθώς και κατά την ημίωρη παραμονή μας στην λαϊκή αγορά, φυλλάδια μοιράστηκαν στους περαστικούς, που ομολογουμένως λιγοστοί γνώριζαν για την πρωτότυπη απόφαση του δημάρχου να επιτρέψει την λειτουργία αλβανικού σχολείου στην πόλη μας.


Επόμενος σταθμός της φάλαγγας, μετά την διάσχιση της παραλιακής οδού, ήταν η κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τα δυναμικά συνθήματα μας, ο Ύμνος του Κινήματος και ο Εθνικός μας Ύμνος, ακούστηκαν τόσο δυνατά, όσο ποτέ άλλοτε.
Η πορεία συνεχίστηκε μέσω των οδών Ομονοίας και Δαγκλή, με τα απανωτά συνθήματα να τραντάζουν τον τόπο, και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας. 


Τ.Ο. Καβάλας
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τετάρτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706


www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου