Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αλβανοί ληστές δολοφόνησαν ηλικιωμένο Βορειοηπειρώτη στο Βοδίνο

Τραγικό τέλος είχε ο 76χρονος Παντελής Μαγκλάρας στο σπίτι του στο Βοδίνο Άνω Δρόπολης Αργυροκάστρου ο οποίος έπεσε θύμα Αλβανών ληστών σήμερα, περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ηλικιωμένος Βορειοηπειρώτης ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο κακοποιούς όταν αντιλήφθηκε ότι μπήκαν από το παράθυρο του μπάνιου προκειμένου να κλέψουν το σπίτι του. Κατά το διαπληκτισμό ο άτυχος Βοδινιώτης έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι πράγμα που επέφερε τον ακαριαίο θάνατο του.
Στη συνέχεια οι ληστές ξυλοκόπησαν την 70χρονη σύζυγο του Ευανθία της οποίας προκάλεσαν κακώσεις στο κεφάλι και την άφησαν δεμένη και φιμωμένη σε μία καρέκλα. 
Η 70χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων όπου σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της είναι υπό έλεγχο.

Η αστυνομία τελικά συνέλαβε τους δύο εγκληματίες οι οποίοι κατάγονται από το Τεπελένι και παλιότερα εργάζονταν στο σπίτι που διέρρηξαν καθώς και σε άλλα σπίτια της περιοχής.

Πριν δύο μήνες είχαμε αναδημοσιεύσει άρθρο σχετικά με το μπαράζ ληστρικών επιθέσεων που δέχονται σπίτια στο Βοδίνο από την αρχή του χρόνου, από Αλβανούς Λιάμπηδες που έχουν νοικιάσει χωράφια στο χωριό αλλά και από άλλους που εργάζονται εποχιακά στην ίδια περιοχή.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι συχνό το φαινόμενο όπου Αλβανοί που προσλαμβάνονται για εργασίες σε ελληνικά μειονοτικά χωριά, αφού τελειώσουν τις δουλειές τους, μετά από μήνες επιστρέφουν σε πρώην εργοδότες τους, κυρίως ηλικιωμένους που ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, για να τους καταληστέψουν.

Η κατάσταση στα χωριά της Βορείου Ηπείρου λαμβάνει πλέον διαστάσεις διωγμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου