Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κύκλοι ΚΕΑΔ: Ο δικός μας συνασπισμός θα διεκδικήσει το τσάμικο πιο πολιτισμένα


Τσάμηδες της Λαϊκής Συμμαχίας: Με το ΣΚ θα νομιμοποιήσουμε το τσάμικο ζήτημα.



O Artur Dojaka διευθύνων της Λαϊκής Συμμαχίας, του κόμματος που ενώνει την κοινότητα των Τσάμηδων είναι σίγουρος ότι στο Κοινοβούλιο που θα βγει από τις ερχόμενες εκλογές στις  23 Ιουνίου το τσάμικο θέμα θα είναι μια πολιτική ατζέντα και όχι φολκλορική, όπως μέχρι σήμερα, από το PDIU του Shpetim Idrizi.

"Επιδιώκουμε ομόφωνη διέλευση οποιουδήποτε ψηφίσματος στο κοινοβούλιο υπέρ των Τσάμηδων, όπως αντικατοπτρίζεται και στο λαό η ομόφωνη υποστήριξη του αλβανικού λαού γι' αυτό το ζήτημα


Στη συμφωνία που υπογράψαμε με το ΣΚ για κάθοδο με τον αριστερό συνασπισμό, θέσαμε βασικά στοιχεία, τα οποία για εμάς σημαίνουν: νομιμοποίηση του τσάμικου ζητήματος, νομιμοποίηση των αναγκών της τσάμικης κοινότητας , πάντα σε συντονισμό και βήμα-βήμα με τη διεθνή κοινότητα, όχι με μπαγιάτικες εθνικιστικές εκκλήσεις." τόνισε ο Dojaka

Στις βουλευτικές εκλογές η Λαϊκή Συμμαχία θα λάβει μέρος σε όλη τη χώρα. Το Τσάμικο Κίνημα, που ηγείται της Λαϊκής Συμμαχίας, θα επικεντρωθεί σε πέντε περιφέρειες, όπως στην Αυλώνα, Φιέρι, Δυρράχιο, Ελβασάν και τα Τίρανα, ενώ θα συμμετέχει επίσης με πλήρη κατάλογο σε όλη την επικράτεια.


από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου


Παράλληλα σε αριστερής απόχρωσης μειονοτικό καθεστωτικό ιστολόγιο, αφού κατηγορούν το Κόμμα των Ελλήνων για τη συμμετοχή του στον συνασπισμό του μεγαλοϊδεάτη Μπερίσα, όπου συμμετέχει και το τσάμικο PDIU, βρήκαν μία πολύ καλή πρόφαση για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της "Λαϊκής Συμμαχίας" των Τσάμηδων στον Συνασπισμό Ράμα - Ντούλε - Μέτα:

"Θα πούνε βέβαια ότι και στη Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία υπάρχει μια παραφυάδα της κοινότητας των τσάμηδων. Μόνο που σε τούτη την περίπτωση δεν είναι κοινοβουλευτικό σχήμα και από επισήμου βήματος της Βουλής δεν έχει χύσει το όσο δηλητήριο έχει χύσει το άλλο".

Υπέροχα! Σαν μας λένε δηλαδή: "Εντάξει ρε παιδιά οι δικοί μας Τσάμηδες δεν είναι και τόσο κακοί! Δεν θέλουν την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα αλλά διεκδικούν μόνο τη Σαγιάδα, τους Φιλιάτες και το Μαργαρίτι..."

Δεν θα αναφερθούμε σε ανώνυμα σχόλια σε άλλα μπλογκς γιατί μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα ως προβοκατόρικα.

Όπως διαβάσαμε στις αρχές του Απριλίου στο ιστολόγιο "Βορειοηπειρώτης"

Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, αιφνιδίασε τους πάντες σήμερα, όταν από το βήμα τον ανακοινώσεων του κόμματος του, παρουσίασε ένα εναλλακτικό ψήφισμα όπως το είπε ο ίδιος, για το «τσάμικο ζήτημα».  
Ο κ. Ράμα μάλιστα υποστήριξε πως για αυτό το θέμα πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και η σιωπή και πρόσθεσε «χωρίς να θίξουμε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, το κόμμα μας είναι το μόνο που περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του αυτό το ζήτημα.  Θα  στείλουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο για να ένταξη την πρόταση μας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής». 


Τώρα πως γίνεται να τεθεί ένα ανύπαρκτο ζήτημα εις βάρος της Ελλάδας όπως το τσάμικο, χωρίς να θιχτούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, μόνο ένας Ράμα μπορεί να μας το εξηγήσει.
Μήπως έχει υπόψιν ότι η επόμενη κυβέρνηση στην Αθήνα θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί τότε θα έχει μία βάση αυτό που λέει...

Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εξωραΐσουμε την παρουσία του ελληνικού κόμματος ΕΕΜΜ στο συνασπισμό του Μπερίσα και του Ιντρίζι. 
Δεν προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο και θέλουμε απλώς να καταλάβουν οι αναγνώστες ότι δεν μπορεί να μιλάει η μία πλευρά για προδοσία της άλλης όταν ο συνασπισμός που συμμετέχει και η ίδια περιέχει ανθελληνικά εθνικιστικά κόμματα.
Στην περίπτωση της ΕΕΜΜ είναι ότι στον δεξιό συνασπισμό που βρίσκεται θα δώσει μάχη στην Περιφέρεια Αυλώνας με το PDIU για την είσοδο στη Βουλή. 
Η ζωή του ενός θα είναι ο θάνατος του άλλου.
Και στους Βορειοηπειρώτες ψηφοφόρους τίθεται το ερώτημα: 
Τι προτιμούν στην αλβανική βουλή; τους Έλληνες (ΕΕΜΜ-MEGA) ή τους Τσάμηδες (PDIU);;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου