Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ: Οι απώλειες για τις ελληνικές επαρχίες με την αποχή που παρότρυνε το ΚΕΑΔ από την απογραφή


Τελικά δεν άργησαν να γίνονται αισθητά τα αρνητικά αποτελέσματα της αποχής Ντούλε‐Μπολάνου, που κήρυξαν χωρίς τη συγκατάθεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού πριν την έναρξη της γενικής απογραφής πληθυσμού και ακινήτων τον Οκτώβρη 2011.
Το πρώτο και σοβαρό πλήγμα δέχτηκαν τα ταμεία των επαρχιών μας πριν ακόμα ξεκινήσει ο νέος χρόνος. Περίπου 30 τοις εκατό μειωμένη ήρθε για το 2013 η
κρατική επιχορήγηση στη Δρόπολη, στο Πωγώνι, στο Αλύκο, στη Λιβαδειά, στη Δίβρη,στη Φοινίκη και στη Χιμάρα.
Η μείωση του κονδυλίου αυτού, που αποτελεί τη βασική κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ενίσχυση των επενδύσεων οφείλεται στο μειωμένο αριθμό των πολιτών που παριστάνουν οι πίνακες του ΙΝΣΤΑΤ μετά την απογραφή.
Σύμφωνα με τον αντίστοιχο νόμο κατάρτισης του προϋπολογισμού, η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης κατά κύριο λόγο λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της απογραφής.
Η μείωση κατά 30 τοις εκατό της κρατικής επιχορήγησης στις επαρχίες μας φέρει την «υπογραφή» Ντούλε‐Μπολάνου, εφόσον αυτοί ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που παρέσυραν και τους έπαρχους τους να στριμώξουν τον κόσμο να μην εγγραφούν ούτε ως πολίτες και ούτε ως Έλληνες.  Και είναι οι ίδιοι οι έπαρχοι αυτοί που δυσανασχετούν σήμερα με το αποτέλεσμα γιατί θα έχουν λιγότερα χρήματα στα χέρια τους να διαχειριστούν για επενδύσεις, υπηρεσίες και κοινωνικό έργο.
Είναι αναγκασμένοι να περικόψουν μισθούς σε υποστηρικτές τους, να αυξήσουν τους φόρους στους πολίτες και να κάνουν λιγότερες επενδύσεις σε σχολεία, δρόμους και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη φόρμουλα του νόμου «Περί προϋπολογισμού» κατά το έτος 2013 η κρατική επιχορήγηση θα έπρεπε να ήταν 7 τοις εκατό μεγαλύτερη από το 2012 στις επαρχίες μας, αλλά η αποχή Ντούλε ‐ Μπολάνου τσάκισε αυτούς τους αριθμούς και ποσοστά και αντί για αύξηση, έχουμε αισθητή μείωση.
Στις 8 επαρχίες και στο δήμο Χιμάρας από την πράξη αυτή η Εθνική Ελληνική Μειονότητα χάνει περίπου 51.320.700 λεκ( διάβασε 366.576 ευρώ) .
Αν υπολογίσουμε όμως ότι το 2009 το σύνολο των επιχορηγήσεων ανήλθε στα 190.831.000 λεκ (1363078 ευρώ), με την αύξηση του 7 τοις εκατό ανά έτος, αν ο μοναδικός, μονάκριβος βουλευτής κ. Ντούλες δεν «ασχολούνταν με την Ευρώπη,» αλλά με την ανάπτυξη του χώρου μας, σήμερα το κονδύλιο αυτό θα ανερχόταν στα 244.263.680 λεκ (1.744.740 ευρώ).
Για να πειστεί κανείς για το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η ανεύθυνη πολιτική του Ντούλε‐Μπολάνου θα πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα:
‐Με 366.000 ευρώ θα ασφαλτοστρώνονταν 4 χλμ δρόμος για ένα χρόνο. Αν το ποσό αυτό θα ίσχυε για 4 χρόνια, να υπολογίσουμε ό,τι το όφελος θα τετραπλασιάζονταν.
-Με 366.000 ευρώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε 1 υδραγωγείο το χρόνο στα μεγαλύτερα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
- Με 366.000 ευρώ το χρόνο θα ολοκληρώνονταν οι πολεοδομικές μελέτες για όλες τις επαρχίες.
- Με 366.000 ευρώ θα μπορούσαν να πληρωθούν 203 εργαζόμενοι για ένα ολόκληρο χρόνο...
Τώρα που το ΙΝΣΤΑΤ προβάλλει και τους πίνακες σε ποιες επαρχίες και σε ποιους νομούς συμμετείχαν λιγότεροι ΄Ελληνες στην απογραφή, έχουμε να αποδώσουμε και συγκεκριμένη ευθύνη σε στελέχη και παράγοντες της Ομόνοιας που με τη δική τους αδιαλλαξία ωφέλησαν την ανθελληνική πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια επιτίθεται σκληρά κατά των κεκτημένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όπως είναι η ιστορική και διαχρονική της παρουσία, η εθνικότητα και η ακεραιότητά της.
Τ ι άλλο καλύτερο δώρο μπορούσε να προσφέρει σ΄αυτούς η αποχή Ντούλε‐Μπολάνο;
Και να ήταν αυτό το μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου