Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Θα είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε είναι κατά των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


του Γιάννη Παναγιώτου 

Πολλά ειπώθηκαν απ' όλες και απ' όλους τους συμπατριώτες μας για την συμμαχία των Ελλήνων τους τελευταίους μήνες. Η πλειοψηφία και όχι μόνο, ήλπιζε σε αυτήν, δυστυχώς όμως για όλους εμάς, δεν ήρθε ποτέ.
Τα συμφέροντα πολλά όπως επίσης και τα κέντρα εξουσίας με επιρροή ένθεν και δώθε, ως επί το πλείστον στην πλευρά ΚΕΑΔ, και κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων της από εδώ πλευράς, που δεν θέλανε να γίνει πραγματικότητα η συμμαχία των Ελλήνων, για τους δικούς τους αυτονόητους λόγους.
 
Ας πάρουμε όμως λίγο της εξελίξεις από την αρχή. Το κόμμα των Ελλήνων "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" και ο πρόεδρος του Χρήστος Κίτσιος πρότεινε την συμμαχία των Ελλήνων. Επίσημη απάντηση από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑς - Μπολάνου ήταν "παρέλαβα από τον Ντούλε την οργάνωση και στο Ντούλε θα την παραδώσω".
Η απάντηση των στελεχών του ΚΕΑΔ , ήταν ότι, είναι "σπέκουλα" του Χ. Κίτσιου διότι έτσι μπαίνει στο πολιτικό σκηνικό ένα ανύπαρκτο κόμμα.
Δηλαδή ο λαός που ακολουθεί την ΕΕΜΜ δεν υπολογίζεται, δεν είναι Βορειοηπειρώτες, μόνο εκείνοι διεκδικούν τον όρο "πατριώτης";
Από την άλλη όμως, ρίχνοντας πολύ λάσπη για την συμμαχία, από τους δήθεν πατριώτες και υπέρμαχους του σοσιαλισμού ως τους μοναδικούς πολιτικούς αφεντάδες της Βορείου Ηπείρου.
Τις απαντήσεις λίγο πολύ όλοι της γνωρίζουμε για τα παραπάνω ερωτήματα, όπως και τα χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί δεν ήλθε η συμμαχία των Ελλήνων.

Βέβαια το βασικό ερώτημα παραμένει, το ζήτημα είναι η καρέκλα κάποιων ή το συμφέρον του τόπου; 
Δυστυχώς η καρέκλα πάντα είχε και θα έχει μεγαλύτερη αξία για κάποιους.
Ως γνωστόν το κόμμα ΕΕΜΜ παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ασχέτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, αλλά βάσει εθνικότητας για τα δίκαια αιτήματα τους απέναντι, σε μια ανύπαρκτη πολιτική της Αλβανίας με ρητορική λαϊκισμού, μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
Σε ότι αφορά την συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα θέλω να πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή με την δέσμευση και υπόσχεση ότι θα στηρίξει το πλαίσιο αιτημάτων βάσει των διεθνών συμβάσεων για τις μειονότητες, διαφορετικά τονίζουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε είναι κατά των συμφερόντων του τόπου και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Ίσως κάποιοι μπορούν να καταλογίζουν πολλά και στον πρόεδρο Χρήστο Κίτσιο και στο κόμμα των Ελλήνων, όμως οι γνωρίζοντες την πραγματικότητα και πως επήλθε η τελική συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα θα μας απασχολήσει πολύ, θεωρώ όμως αργότερα.
Η συμμετοχή όμως δε πρέπει να μας καθησυχάζει ότι μπήκε σε οποιαδήποτε συμμαχία, αντιθέτως να δώσει ώθηση στον αγώνα για διεκδίκηση των αυτονόητων και παγίων αιτημάτων μας, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και πάνω απ' όλα με σεβασμό στον αγώνα των προγόνων μας.
Μην γελιόμαστε, τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή παρά μόνο με σκληρή δουλειά και αγώνα μπορούμε να το κερδίσουμε .

1 σχόλιο:

  1. Τα θερμα μου συγχαρητήρια στο παλικάρι
    Σας εύχομαι χρονια πολλα κ ανάσταση στην Βόρειο Ηπειρο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή