Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ξαναχτυπούν οι μπέηδες στην Βραχογορατζή - επίσκεψη του προέδρου της ΕΕΜΜ


Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η υπόθεση του τεκέ των Μπεκτασήδων στην Βραχογοραντζή Αργυροκάστρου, όπου "απόγονοι" των μπέηδων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διεκδικούν με ψεύτικα έγγραφα μεγάλη έκταση στην θέση Κερασιά. Όμως τώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εμφανίστηκαν και άλλοι «μπέηδες», προερχόμενοι από το Λιμπόχοβο, οι οποίοι με ψεύτικα στοιχεία, πλαστά ταπιά και ψευδείς μαρτυρίες, διεκδικούν τις ράχες της Βραχογοραντζής, τα λεγόμενα «Προσήλια».
Κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, μόλις ενημερώθηκε γι΄ αυτό το γεγονός, επισκέφθηκε το χωριό, συναντήθηκε με κάτοικους και άντλησε αρκετές πληροφορίες ότι οι πατροπαράδοτες εκτάσεις γύρω από το χωριό, όπως η Κερασιά και τα Προσήλια, έχουν βαλθεί στο στόχο αλβανών, φερόμενων ως πρωην ιδιοκτήτες και αν κάποια στιγμή πετύχουν το στόχο τους, το χωριό της Βραχογοραντζής κλείνεται σε έναν αδιάβλητο κλοιό από τον οποίο θα βγαίνουν πληρώνοντας χαράτσι. Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος τόνισε στους Βραχογοραντζινούς τη σημασία που έχει ο αγώνας μας για την προάσπιση των περιουσιών μας και κυρίως η προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα στοιχεία και τεκμήρια ότι αυτός ο τόπος ανήκε στους προγόνους μας και σήμερα θα πρέπει να μείνει στην κυριότητά μας.
Για να αποκρούσουμε τέτοια φαινόμενα και να αποδείξουμε την ιστορική μας αλήθεια θα πρέπει όπωσδήποτε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι στις αποδείξεις και θα πρέπει να απαιτήσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση μεγαλύτερη αφοσίωση στον θέμα των ιδιοκτησιών,τόνισε ο κ. Κίτσιος.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ηλικιωμένων, κάποιοι αλβανοί είχαν νοικιάσει το 1943 κάποια χωράφια από τους Βραχογοραντζινούς και σήμερα οι απόγονοί τους έρχονται σαν ιδιοκτήτες στη γη όπου οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι οι κάτοικοι του χωριού.
Χρήστος Κίτσιος:
Είναι υποχρέωση του δικού μας εθνικού φορέα να χτυπήσει δυνατά τα σήμαντρα αφύπνισης για μαζική κινητοποίηση των Ελλήνων να στρέψουν πραγματικά το βλέμμα τους στο θέμα των ιδιοκτησιών και να παροτρύνουν τους δημογέροντες, τους τοπικούς άρχοντες, τους βουλευτές και τους πολιτικούς να καθοδηγήσουν σωστά τον νομικό αγώνα για την αποτροπή της αυθαιρεσίας στην κατοχή παράνομων τίτλων ιδιοκτησίας. 
Από την έρευνα που ασκήσαμε πάνω σε φακέλους και από τις επαφές που είχαμε στα χωριά ΚαινούργιοΑλύκοΛευτεροχώριΚώσταριΦοινίκη, στις Επαρχίες της Δρόπολης, του Πωγωνίου, της Χιμάρας και αλλού, διαπιστώσαμε ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ή της Επιτροπής Επιστροφής των Περιουσιών στηρίχτηκαν σε αβάσιμα και ψευδή στοιχεία και η επανεξέτασή τους μπορεί να αποκαλύψει το μέγεθος της διαφθοράς και τα προμελετημένα σενάρια υφαρπαγής της παραδοσιακής, διαχρονικής ιδιοκτησίας των Ελλήνων από κρατικούς ή παρακρατικούς παράγοντες. 
Ο αγώνας για το περιουσιακό θα πρέπει να γίνει στο εξής σημαία της πολιτικής και κοινωνικής μας δραστηριότητας για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε μετά από την πολύχρονη απραγμοσύνη της κατεστημένης ηγεσίας του Ελληνισμού .
(από ομιλία στις 9.6.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου