Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στο ΚΕΑΔ αισθάνονται "ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ"...

Είναι πια επιβεβαιωμένο και με τη βούλα. Πιο επίσημα δεν γίνεται. 
Το παναλβανικό πολυπολιτισμικό Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσίασε το προεκλογικό του σύνθημα που ακούει σε δύο και μόνο λέξεις: "Μόνο Ευρωπαίοι"!

Από κει και πέρα τι άλλο να σχολιάσει κανείς για τους κατά τ' άλλα "αποκλειστικούς αντιπροσώπους" της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας τόσο σε Αλβανία όσο και σε Ελλάδα.

Ποιος Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και κουραφέξαλα; Αυτά τα λέμε μόνο όταν παρουσιαζόμαστε σαν Ομόνοια, στα χωριά του Αργυροκάστρου, των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας, χρησιμοποιώντας την ιστορική οργάνωση, για την οποία άλλοι αγωνίστηκαν και φυλακίστηκαν για να πάρει την αίγλη που πήρε και άλλοι σήμερα (που την εποχή των αγώνων ήταν άφαντοι) εκμεταλλεύονται το όνομα της.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ - PBDNJ (ΗRUP στα αγγλικά) Vangjel Dule (θα γράφουμε το όνομα πλέον με το ευρωπαϊκό αλφάβητο και προφορά), όταν δέχτηκε τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδιο για το σχέδιο προώθησης της εκπροσώπησης και προσέγγισης της νομοθεσίας για τις μειονότητες σε 7 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κ. P. Haufman, θα του έθεσε τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Μειονότητας της Αλβανίας...

Κάτι ήξερε και ο διορισμένος πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος όταν πριν τρεις μήνες σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αρτούρ Ζέι στην τηλεοπτική του εκπομπή για το αν αισθάνεται Έλληνας ή Αλβανός, απάντησε "οι προσδιορισμοί Έλληνας και Αλβανός είναι για σήμερα, αύριο θα είμαστε όλοι Ευρωπαίοι". Είναι ο ίδιος που το 2007 ως Δήμαρχος Χιμάρας δήλωνε "διεκδικούμε ότι και οι Αλβανοί του Κοσόβου". Ως Ευρωπαίοι μάλλον όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Βέβαια αυτή η τακτική εδώ που τα λέμε δεν είναι και ουρανοκατέβατη, αφού η γραμμή της ελλαδικής εξωτερικής πολιτικής είναι ότι "με την ένταξη της Αλβανίας θα λυθεί αυτόματα και το βορειοηπειρωτικό". Είναι αυτό το αξέχαστο που είπε σχετικά με το θέμα ο επιστήμονας κ. Νίκος Λυγερός πέρσι τον Απρίλιο στην ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας για το Βορειοηπειρωτικό "τους Έλληνες γενικότερα δεν τους ενδιαφέρει η διαμάχη μεταξύ Λάρισας και Βόλου", κάνοντας σαφή παραλληλισμό για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ας μπει λοιπόν η Αλβανία στην ΕΕ μια ώρα αρχίτερα για να απαλλαγεί και αυτή η Ελλάδα μια και καλή από το ρημάδι το Βορειοηπειρωτικό. 
Από την εποχή του Σεβαστιανού ακούγαμε το κλασικό "έλεγχος εκ των έσω" όταν το 1991 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς ψήφιζε υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στη ΔΑΣΕ (σημερινό ΟΑΣΕ). Τον "έλεγχο εκ των έσω" έφεραν ως επιχείρημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2009 όταν επικύρωναν στη Βουλή των Ελλήνων την Σύνδεση και Σταθεροποίηση των σχέσεων της Αλβανίας με τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Πάντως εδώ και 22 χρόνια δεν μπορείτε να πείτε, η Ελλάδα ελέγχει την Αλβανία εκ των έσω. Φανταστείτε δηλαδή και να μην την έλεγχε...

Έτσι λοιπόν και το ΚΕΑΔ-PBDNJ-HRUP σαν ευρωπαϊκό πολυπολιτισμικό κόμμα με έδρα τα Τίρανα συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά και επίσημα δεν ξεπέφτει σε "βορειοηπειρωτολογίες". 
Είναι το κόμμα που δείχνει στην Αλβανία τον ευρωπαϊκό δρόμο στον οποίο και θα την οδηγήσει με επιτυχία υπό την ηγεσία του συντρόφου Έντι Ράμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι άλλωστε και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου συντρόφου Βαγγέλη Τάβου, υποψήφιου βουλευτή με το LSI  του Ιλίρ Μέτα, αφού ανήκει κι αυτός στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία της αριστεράς. 

    
Δηλώσεις Vangjel Dule


Δηλώσεις Vangjel Tavo

Only Europeans λοιπόν! 
ΥΓ.: Ξαχάσανε να το βάλλουν και στα αγγλικά το σύνθημα, αλλά έτσι πως θα τους καταλάβουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου