Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο αλβανός δραπέτης των Τρικάλων Μαριάν Κόλα σε συμπλοκή με τις αρχές

KOLA BROSYNA 21 7
Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους Αλβανούς δραπέτες μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποτάμι έξω από το χωριό Βροσύνα για να διαφύγουν στην Αλβανία. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στη συμπλοκή με τους δραπέτες. Συνεχίζεται η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα.

Τα ξημερώματα λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο έλαβε χώρα η συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας από τους ενόπλους, ο 36χρονος Μαριάν Κολά.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες ήταν οπλισμένοι και αντάλλαξαν πυρά με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή, καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.
Στη συμπλοκή τραυματίστηκε άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Αυτήν την ώρα, γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών με τους άνδρες των ΕΚΑΜ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δεύτερου ενόπλου, Ιλίρ Κούπα ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί, ενώ εκτιμάται ότι βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, εκτός από ένα καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα, σακίδιο με γεμιστήρες και ένα από τα πιστόλια που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο, όπου είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός, καθώς και μαγειρεμένο φαγητό που κατά την ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει ότι είχαν υποστήριξη από τρίτο πρόσωπο στην περιοχή. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος, αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.
Κατά την αυτοψία, τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλλε ο κακοποιός Μ. Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα.

Χθες το βράδυ, στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη και ήταν εκείνος που επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον της ομάδας των ΕΚΑΜ και προσπάθησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Χειρουργήθηκε ο αστυνομικός τραυματίας
Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς «για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν» για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου