Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Συνάντηση γνωριμίας Έντι Ράμα με Αντώνη Σαμαρά


• Με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο συναντήθηκε την Δευτέρα 5 Αυγούστου ο νεοκλεγείς πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Η επίσκεψη του Ράμα, είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, και σε ανάρτησή του ο μελλοντικός Αλβανός πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά διήρκεσε περίπου μια ώρα και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν στο πλαίσιο έναρξης ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο κ. Ράμα είχε συνάντηση επίσης και με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο, κατά την οποία συμφωνήθηκε να επισκεφθεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ τα Τίρανα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

Η επίσκεψη του Ράμα στην Αθήνα, συνδέεται και με τις επικρίσεις που είχε δεχθεί ότι   «παρακάμπτει την Ελλάδα και την Ιταλία, συναντώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».  Τελικά συναντήθηκε και με τους τρεις πρωθυπουργούς και σε συνέντευξή του  στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, ο κ. Ράμα είπε ότι οι τρεις αυτές χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι της Αλβανίας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου