Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Εθνομάρτυρα - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Εθνομάρτυρα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Χρυσή Αυγή παρέστη στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χιμάρα
Η ιαχή «Αθάνατος!» δόνησε επανειλημμένα την ατμόσφαιρα στο Κοιμητήριο της Χιμάρας την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013. Για ακόμη μία χρονιά, μέλη του Κινήματός μας παραβρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε άνανδρα τον Αύγουστο του 2010 από εγκληματίες Αλβανούς.


Το παράνομο καθεστώς των Τιράνων, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αλβανία (persona non grata) τον Συναγωνιστή μας Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, νόμισε ότι θα έκαμπτε το ηθικό των Ελλήνων Εθνικιστών. Παρά τις απαγορεύσεις όμως και τις αστείες απειλές των Σκιπετάρων, ομάδα Συναγωνιστών από την Ήπειρο, φέροντας στο στήθος το μαίανδρο, μετέβη στη Χιμάρα, στον τόπο όπου γεννήθηκε και θυσιάστηκε ο Αριστοτέλης. Οι γονείς και τα αδέλφια του Αριστοτέλη, που, παρά τις συμφορές που τους έχουν βρει, διακρίνονται για την αγάπη τους προς την Πατρίδα, υποδέχτηκαν με συγκινητική εγκαρδιότητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Με την άδειά τους, ο Συναγωνιστής Χριστόφορος Τσάγκας εκφώνησε ομιλία δίπλα από το μνήμα του Ήρωα, όπου έχει στηθεί και η προτομή του.

Σπαρακτικός ήταν ο θρήνος της μητέρας του Αριστοτέλη πάνω στον τάφο του γιου της. Ένα μοιρολόι που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, που συνδέει τη σημερινή Βόρειο Ήπειρο με την αρχέγονη ιστορία της Φυλής μας, χιλιάδες χρόνια πίσω.



Συναγωνιστές από τη Βόρειο Ήπειρο και τον Πυρήνα Ιωαννίνων κατέθεσαν στεφάνια, ενώ η εκδήλωση έκλεισε, όπως επιβάλλεται, με τον Eθνικό Ύμνο.


Μελανό σημείο της ημέρας ήταν η στάση του Ιερέα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου (σημ.: Ελλαδίτης από την Πάτρα) που-κατ’ εντολή του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριου (επίσης Ελλαδίτης)-αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τον Αριστοτέλη Γκούμα! Η ακατανόητη και απροειδοποίητη αυτή ενέργεια ξεσήκωσε οργισμένες αντιδράσεις εκ μέρους των παρευρισκομένων και ιδίως της οικογένειας του εκλιπόντος. 

Συγγενείς, προσπαθούν να συγκρατήσουν τον πικραμένο αδερφό του Αριστοτέλη Γκούμα

Ο ιερέας από την πλευρά του πρόβαλε κάποιες φαιδρές δικαιολογίες, όπως ότι «δεν γίνονται μνημόσυνα μετά τον πρώτο χρόνο» ή ότι «δεν γίνονται μνημόσυνα την Κυριακή». Δεν έπεισε όμως το εκκλησίασμα που πολιόρκησε κυριολεκτικά το Ιερό για 45 λεπτά περίπου. Εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι, ως γνωστόν, οι ιερείς επιβάλλεται να φοβούνται μόνο το Θεό. Εάν επομένως κάποιοι φοβούνται ακόμα και τους κατσαπλιάδες Αλβανούς σε σημείο μάλιστα να μην τολμούν να τελέσουν ούτε ένα μνημόσυνο, τότε σημαίνει ότι είναι ανάξιοι για την τέλεση των καθηκόντων τους! 
Η απαράδεκτη στάση του ιερέα είχε ως συνέπεια να μην τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του Ήρωα, παρά την επιθυμία της οικογένειας. Επιπλέον, δεν επετράπη στον γαμπρό του Αριστοτέλη Γκούμα να εκφωνήσει λόγο εντός του Ναού. Τελικά ο συγγενής του Εθνομάρτυρα εκφώνησε την συγκινητική του ομιλία στην αυλή του Ναού. 

Ο γαμπρός του Αριστοτέλη Γκούμα διαβάζει σύντομο λόγο εκτός του ναού

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε το παράπονο της οικογένειας ότι, παρά το γεγονός πως στον δολοφόνο του Αριστοτέλη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών, εκείνος κυκλοφορεί ελεύθερος χάρη στην ασυλία που του παρέχει το Αλβανικό κράτος, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται. Το ίδιο παράπονο διατύπωσαν και άλλοι συγγενείς του εκλιπόντος, διαμαρτυρόμενοι και για την έλλειψη στήριξης από την Ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να εξακριβώσουν κατά πόσον ο δράστης εκτίει την ποινή του ή όχι.
Δεν προκαλεί έκπληξη βέβαια ότι η προδοτική Συγκυβέρνηση του Μνημονίου αδιαφορεί για τη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα. Άλλωστε δεν υπήρχε ουδείς εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους στο μνημόσυνο. Ούτε καν οι διπλωματικές αρχές μας στην Αλβανία! Το Βορειοηπειρωτικό είναι ζήτημα Εθνικό και οι ήρωες και οι μάρτυρες της Βορείου Ηπείρου θα βρουν τη δικαίωσή τους μόνο όταν η σκλαβωμένη αυτή Πατρίδα ελευθερωθεί και ενωθεί με τη Μητέρα Ελλάδα.
Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική!

www.xryshaygh.com



«Αντιαλβανική δράση της Χρυσής Αυγής στο νεκροταφείο της Χιμάρας»


Δημοσιογράφος από το  αλβανικό «News24», ο Αρτάν Χότζα ανέφερε ότι ελληνικές εξτρεμιστικές δυνάμεις παραβρέθηκαν στη διάρκεια της τελετής που έγινε στα τρίχρονα του θανάτου του Αριστοτέλη Γκούμα στο νεκροταφείο της Χιμάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της «Χρυσής Αυγής» κάλεσαν να γίνει μια λειτουργία στην εκκλησία της Χιμάρας , αλλά ο ιερέας ‘απομακρύνθηκε’ από την εκκλησία. Το μνημόσυνο έγινε στο νεκροταφείο του χωριού, όπου ενταφιάστηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας.

Στην τελετή παραβρέθηκε μια ομάδα νέων ανθρώπων που φορούσαν μαύρα πουκάμισα με την ένδειξη «Χρυσή Αυγή», παρουσία της οικογένειας Γκούμα.
 Μάλιστα- όπως γράφει το δημοσίευμα-  οι οπαδοί της ‘Χρυσής Αυγής’ ξεδίπλωσαν μια σημαία της Βορείου Ηπείρου και ανέγνωσαν δήλωση για τη Βόρεια Ήπειρο.

Ορισμένοι οπαδοί της ‘Χρυσής Αυγής’ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να κάνουν βιντεολήψη του περιστατικού.

Πάντως, ο αστυνομικοί (Αλβανοί), που ήταν παρόντες, δεν παρενέβησαν  και οι Χρυσαυγίτες μετά από λίγο έφυγαν  από νεκροταφείο προς την κατεύθυνση της Χιμάρας.

Ο Αριστοτέλης Γκούμας σκοτώθηκε στις 12 Αυγούστου 2010 μετά από μια φιλονικία με 5 Αλβανούς, επειδή τους απαντούσε στη μητρική του (ελληνική) γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου