Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η αλβανική αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις για το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα


Άλλοι δύο Χιμαραίοι, ο Θ.Γ. και ο Δ.Π. που παραβρέθηκαν στο τριετές μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα στις 11 Αυγούστου, κλήθηκαν πριν λίγες μέρες από την αλβανική αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Αυλώνα προκειμένου να καταθέσουν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο κοιμητήριο της Χιμάρας εκείνη την ημέρα.
Ο ένας εκ των δύο, παιδικός αδερφικός φίλος του Εθνομάρτυρα, είχε στοχοποιηθεί από τα ρεπορτάζ των αλβανικών τηλεοπτικών σταθμών TOP CHANNEL και NEWS 24 ως μέλος του ελληνικού εθνικιστικού κόμματος, επειδή σταμάτησε τους δημοσιογράφους και εικονολήπτες των συγκεκριμένων καναλιών να καταγράφουν στην κάμερα τον θρήνο της κυρίας Αναστασίας Γκούμα πάνω από το μνήμα του υιού της, εξηγώντας τους ότι η κίνηση τους αυτή ήταν ανάρμοστη για τη στιγμή εκείνη. 

Για ένα μέλος της Χρυσής Αυγής όμως, τον κ. Ρομπέρτο Χαϊδη η περιπέτεια δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την ημέρα των γενεθλίων του, 28 Αυγούστου, ενώ βρίσκεται στο Αγρίνιο, δέχθηκε τηλεφώνημα από την μητέρα του η οποία τον ενημέρωσε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο και τον υιό του Θωμά. Όπως σημείωσε ο κ. Χαίδης μία ημέρα νωρίτερα ενώ έφευγε από το χωριό του το Λούκοβο, όπου είχε προγραμματίσει να επιστρέψει μετά από δύο ημέρες, η αλβανική αστυνομία τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κι ότι το όνομα του είχε διαγραφεί από τη "μαύρη λίστα". 
Μία εβδομάδα νωρίτερα, όπως είχε γράψει και πάλι στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την έξοδο τους από το αλβανικό κράτος ο υιός του Θωμάς και η κόρη του, τους οποίους και κράτησαν για ώρες στο συνοριακό φυλάκιο στο Μαυρομάτι προκειμένου να τους ανακρίνουν και πάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου