Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τιμήθηκε χθες η μνήμη των πεσόντων σε Γράμμο - Βίτσι στη Βούρμπιανη Κονίτσης


• «Η σύναξή μας σήμερα, δεν είναι γιορτή μίσους, όπως θέλουν κάποιοι να τη χαρακτηρίζουν, αλλά αναγνώριση τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που έπεσαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία…». 
Μ’ αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωαννίνων, στρατηγός ε.α. Γεώργιος Γκορέζης (φωτό) άρχισε τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες σε Γράμμο – Βίτσι που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βούρμπιανη.


Το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία η ΕΑΑΣ έδωσε πλήθος προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο ακρίτας ιεράρχης Κόνιτσας Ανδρέας, βουλευτές, εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και επιζώντες αγωνιστές της εποχής εκείνης. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημ. Καλησπεράτης, που αναφέρθηκε με εξαιρετική γλαφυρότητα στο ιστορικό και τη σημασία της νίκης στο Γράμμο-Βίτσι.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Γκορέζης, μεταξύ άλλων, τόνισε:  «σήμερα η «ανάκαμψη» της Eλλάδος απαιτεί θεμελιακές αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μας σχήματος, αλλά όσο υπάρχει το σημερινό πολιτικό σύστημα, το σημερινό Σύνταγμα, η σημερινή συνδικαλιστική απολυταρχία, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.  Δεν υπάρχει περίπτωση η κομματοκρατία να αυτοκτονήσει, και να αυτοκαταργηθεί. 

»Έχει καταστραφεί η κοινωνική συνοχή, και η ζωή της συντριπτικής πλειονότητας οικογενειών και ατόμων έχει ματώσει. Καθολική είναι η βεβαιότητα για την αναξιοπιστία, την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού να διαχειριστεί τη συμφορά που το ίδιο προκάλεσε. Όλοι μας φοβούμαστε κοινωνική έκρηξη σε μορφή εξέγερσης, ένα κίνημα δίχως στόχους, που θα μας οδηγούσε στο χάος. Άλλο ενδεχόμενο είναι η γνωστή σανίδα σωτηρίας της κομματοκρατίας: οι εκλογές. Mε σίγουρη πια τη θριαμβευτική νίκη του ΣYPIZA, ένα κόμμα χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς αξιόπιστο υπουργικό επιτελείο. Σίγουρα θα οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό».

Καταλήγοντας ο κ. Γκορέζης, με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε:  «αλλά υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο, που μπορεί να μας σώσει: Nα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι φορείς θεσμικής ευθύνης για τη συνοχή και τη συνέχεια της ελληνικής κρατικής υπόστασης: Δικαιοσύνη, Ακαδημία, Εκκλησία, Πανεπιστημιακές Σύγκλητοι, Επιστημονικά και Καλλιτεχνικά Επιμελητήρια, αλλά και οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Nα απαιτήσουν κυβέρνηση προσωπικοτήτων, Συντακτική Eθνοσυνέλευση, καινούργιο Σύνταγμα. Ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν έζησε στο πάρτυ της διαφθοράς, επειδή, πριν ο Ελληνικός λαός τον εμπιστευθεί με την ψήφο του πρόσφατα, για πολλά χρόνια βρέθηκε στη πολιτική απομόνωση και στη δυσμένεια της πολιτικής μας «ελίτ», είναι ο πλέον κατάλληλος να ξεκινήσει αυτή τη πρωτοβουλία. Το ευχόμαστε». (!!!)     

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας 
Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας μιλώντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, γιατί στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάει η πατρίδα μας και παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία τους έχει απαξιώσει σε πολλά θέματα αλλά και μισθολογικά, συμπεριφέρονται πάντα ανιδιοτελώς και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του έθνους και της ορθοδοξίας.

Ο βουλευτής Χρ. Παππάς 
• Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής Επικρατείας της «Χρυσής Αυγής»  κατέκρινε την υποκρισία, όπως είπε, ορισμένων πολιτικών, τονίζοντας την σημασία της θυσίας των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Το σχόλιο μας: Ο κ. Γκορέζης "ξεχνάει" σχετικά με τον νυν πρωθυπουργό μία... λεπτομέρεια. Ότι πριν τεθεί στην "απομόνωση" από το πολιτικό κατεστημένο, το 1996 όταν το κόμμα του, η Πολιτική Άνοιξη δεν κατάφερε να ξαναμπεί στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε επί σειρά ετών όχι μόνο βουλευτής της ΝΔ αλλά και Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993. Αν ο απόστρατος αξιωματικός θέλει για τους δικούς του λόγους να υμνήσει τον πρόεδρο της ΝΔ και να μας τον παρουσιάσει ως "επαναστάτη κατά της ελίτ", ας επιλέξει άλλη στιγμή και να μην υποτιμάει ούτε τη μνήμη μας ούτε τη νοημοσύνη μας...

Ο Βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υπό το βλέμμα του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα.
Παρακολουθείστε το βίντεο με τον χαιρετισμό του





Δείτε τις φωτογραφίες





Φωτογραφία

Ο καταδιωκόμενος από το αλβανικό καθεστώς Ρομπέρτο Χαίδης κρατώντας την πολεμική σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και λάβαρο του Κροκόδειλου Κλαδά, μαζί με τον Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου