Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση της Βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για το δικαίωμα της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις Βουλευτικές Εκλογές


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: Δικαίωμα εκλέγειν & εκλέγεσθαι Ελλήνων του εξωτερικού στις Βουλευτικές Εκλογές
Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιο για την παραχώρηση εκλογικού δικαιώματος σε 7.000.000 Έλληνες ομογενείς, πρώτης, δεύτερης, τρίτης & τέταρτης γενιάς, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. 
Δικαίωμα ψήφου θα παρέχεται σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια, είναι δηλαδή γραμμένοι στα δημοτολόγια &  στους εκλογικούς καταλόγους δήμου ή κοινότητας του ελληνικού κράτους. Οι εκλογείς του εξωτερικού θα ψηφίζουν συνδυασμούς κομμάτων, που έχουν καταρτίσει ψηφοδέλτια Επικρατείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών. Για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται κάθε ψηφοδέλτιο Επικρατείας να περιλαμβάνει υποχρεωτικά μεταξύ των υποψηφίων του τρεις τουλάχιστον ομογενείς υποψηφίους, οι οποίοι διαμένουν αποδεδειγμένα στο εξωτερικό για μία δεκαετία πριν από την ανακήρυξή τους.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή ενθέρμως υποστηρίζει την απονομή του δικαιώματος εκλέγειν & εκλέγεσθαι στις Βουλευτικές Εκλογές στους Έλληνες του εξωτερικού & θεωρεί, ότι θα έπρεπε ήδη να είχε ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο. Η άρνηση από οποιοδήποτε κόμμα & αν προέρχεται, συνιστά παραβίαση θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών & δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αναβολής κατάθεσης του νομοσχεδίου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη του εν λόγω νομοσχεδίου & του περιεχομένου του;
2. Aν ναι, θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Φθινόπωρο προκειμένου οι ομογενείς να συμμετέχουν σε ενδεχόμενες πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές;
Αθήνα, 15.10.2012
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου